My APP for Cystic Fibrosis

Image

MyCyFAPP is een geïntegreerd project waarbij verschillende disciplines samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuwe app ter ondersteuning van deze enzymtherapie. MyCyFAPP wordt een geïndividualiseerde app, op maat voor elke patiënt en zal klinisch gevalideerd worden. Een goede voedingstoestand is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van patiënten met CF/mucoviscidose. Om een goede voedingstoestand te bereiken en te behouden en complicaties ten gevolge van de ziekte te voorkomen en beperken, is het belangrijk dat van jongs af aan op een correcte manier spijsverteringsenzymen ingenomen worden

Via deze app kunnen we patiënten opleiden en de middelen geven om beter zelf hun therapie te beheren en zo therapietrouw en een gezonde levensstijl bevorderen. Dit vermindert het risico op secundaire complicaties en zo ook de socio-economische impact van CF/muco. Het project is interessant voor patiënten en families, maar ook voor zorgverleners en overheidsinstellingen.

Image

De app kan een belangrijke rol spelen ter ondersteuning van de therapeutische beslissingen, maar ook de groei en competitiviteit van de deelnemende bedrijven stimuleren en zo de marktwaarde en verdeling bevorderen, met als belangrijkste doel het welzijn van de patiënt.

Last news

“Behind MyCyFAPP Project: Correlating Inherent-to-Food Factors with Pancreatic Enzyme Requirements” at International Journal of Drug Research and Technology Vol. 7 (6), E01.

Events

Know where MyCyFAPP will be presented in the following months

EU Project number

 

ehealth

MyCyFAPP is a project funded by the European Commission under the Research and Innovation Framework Programme “Horizon 2020”
national cpr association