Een voorspellend model voor optimale enzymen dosering

Wij zullen een model ontwikkelen en valideren voor optimale PERT aanpassing door, voor het eerst, resultaten te integreren die bekomen werden uit in vitro en in vivo studies rond vertering. Dit model zal de gepersonaliseerde hoeveelheid enzymen kunnen voorspellen die de patiënt nodig heeft voor de volledige vertering van iedere maaltijd die hij/zij eet, rekening houdend met de eigenschappen van het voedsel en met de individuele kenmerken van de patiënt zoals de graad van pancreasinsufficiëntie of de transitie snelheid van het maagdarmstelsel.

Door dit voorspellende model te incorporeren in een mobiel software platform zullen patiënten met CF/muco er gebruik van kunnen maken elke keer ze een maaltijd eten. Dat betekent dat ze meteen zelf zullen kunnen berekenen welke dosis enzymen ze nodig hebben voor een goede vertering van die bepaalde maaltijd. Een mobiele applicatie is het ideale platform hiervoor aangezien die ervoor zorgt dat deze functie altijd en overal kan gebruikt worden.

logo DEFINITIVO copy

euflagProject funded by the European Union
under the Grant Agreement number 643806

logoehealth

MyCyFAPP is a project funded by the European Commission under the Research and Innovation Framework Programme “Horizon 2020”